A külföldi utazások egyre sűrűbbek, és egyre többen gondoskodnak is arról, hogy az utazás tényleg gondtalanul teljen még akkor is, ha valami nem várt esemény következne be. Az utasbiztosítás megítélése sokat változott az elmúlt években azonban még mindig sokan indulnak útra érvényes utasbiztosítás szerződés nélkül. Amennyiben busszal utazom külföldre a jegy árában benne van a biztosítás?


Elmondható, hogy minden utazási iroda, és minden velük kapcsolatban álló szolgáltató társaság más feltételekkel kínálja a külföldi utakat. A jegy árában sok esetben hirdetnek utasbiztosítást, de ez közel sem az, mellyel teljes biztonságban tudhatja a nyaralását, pihenését. Az utasbiztosítások szinte elengedhetetlen kellékei a külföldi utazásoknak, mert az ott bekövetkező balesetek, nem vár események jelentősen többe kerülnek mint idehaza, sok esetben megfizethetetlenek.

A hagyományos utasbiztosítás szerződések, ellentétben a jegy árában meghirdetettel, többnyire a következő káresetekre nyújt fedezetet:
- asszisztencia szolgáltatás
- poggyászbiztosítás
- kockázati élet- és baleset biztosítás
- jogvédelem biztosítás

Lényeges, hogy az utasbiztosítások is olyan fejlődésen mentek keresztül, hogy kiegészítő lehetőségekkel szinte mindenre lehet biztosítást kötni. Fontos, hogy a megfelelő utasbiztosítás szerződés kiválasztásában az utasbiztosítás kalkulátor rendszerek lehetnek a segítségére, melyek megtalálhatók a szakmai honlapokon. Nagy előny amellett, hogy az összes ajánlat közül választhatja ki a legjobbat, hogy ma már online fizetéssel akár az utazás előtt néhány órával is megkötheti. A lehetőséggel tehát nem csak a legjobb szolgáltatást tudja kiválasztani, nem csak a legkedvezőbb anyagit tudja kiválasztani, de rengeteg időt is megtakaríthat.

Érdemes az utazás megkezdése előtt megkötni az utasbiztosítás szerződést, és biztonságban tudni a nyaralás minden egyes pillanatát. Fontos, hogy ne induljon el e nélkül. Napi pár száz forint megtakarításért cserébe rengeteg szolgáltatást, és tökéletes biztonságot tudhat a magáénak.